Hvad laver vi

I 3F Transport repræsenterer vi 50.000 medlemmer. Det er medlemmer, der arbejder som lagerarbejdere, godschauffører, havnearbejdere, vaskeriansatte, buschauffører, taxichauffører, sømænd, bude, reddere med mere. Tilsammen holder de hjulene i gang og landet kørende.


Hver dag arbejder vi for at sikre og forbedre arbejdsforhold og vilkår for vores medlemmer. Det gør vi, når vi forhandler overenskomster, sikrer medlemmerne deres rettigheder og arbejder politisk for bedre lovgivning for ansatte i transportfagene.


Vi forhandler 50 forskellige overenskomster, heriblandt det såkaldte normallønsforlig. Det betyder, at de år, hvor overenskomsterne forhandles, lægger 3F Transport sammen med Dansk Industri linjen for, hvad alle overenskomster med normalløn skal indeholde for privatansatte. Normalløn forhandles modsat industriens minimalløn ikke lokalt.

Se vores største sejre
de sidste ti år

Afspil video om 3f transport sejre

Transportbranchen

Transportbranchen er altid blevet og vil altid blive presset udefra for eksempel af politikere og udenlandsk arbejdskraft. Derfor mødes vi ofte med politikere og blander os, når der skal ændres i vilkårene for vores medlemmers arbejdsliv.

Det var blandt andet sådan vi sikrede, at Vejpakken blev lavet og vedtaget i EU.