Har du udfordringer med at læse og skrive? Der er hjælp at hente

10. april 2024

Skrevet af Janni Aabenhus Jeppesen

Der er gode muligheder, hvis du har brug for hjælp til at læse og skrive. Svar på få spørgsmål og få at vide, om du vil have glæde af støtte og uddannelse.

Et simpelt værktøj giver dig mulighed for at få afklare, om du kan have gavn af at få hjælp og undervisning i at læse og skrive.

Op i mod 600.000 arbejdere har vanskeligheder med at læse og skrive. Det giver mange udfordringer i både arbejdslivet og privatlivet.

www.laesogskrivbedre.dk skal man svare på 17 spørgsmål, der handler om, hvordan man bruger læsning og skrivning i sin hverdag. Herefter får man at vide, om man kunne have glæde af at få undersøgt sine læse- og skrivefærdigheder nærmere.

Det tager højest ti minutter at svare på spørgsmålene.

Læs også: Fagbladet 3F | Læsesvage voksne er svære at få til at gå til undervisning

Uddannelse med løn

Når man har svaret på spørgsmålene, kan man få et resultat, der viser, at man vil have glæde af at få undersøgt sine læse- og skrivekompetencer.

Det er en god idé at tage fat i sin tillidsrepræsentant, uddannelsesrepræsentant eller chef for at få afklaret sine muligheder.

I næsten alle 3F Transports overenskomster er der meget gode muligheder inden for uddannelse.

Som medarbejder får man sædvanlig overenskomstmæssig løn under uddannelse, og virksomheden kan få støtte, hvis en medarbejder deltager i ordblindeundervisning eller dansk på Forberedende Voksenundervisning.

www.læsogskrivbedre.dk stilles til rådighed af PensionDanmark.

Relaterede nyheder

Arbejdsmiljø

Skrevet 18 sep 2024
Kun halvdelen af 3F Transports medlemmer har en personalehåndbog for, hvad man tolerer i forhold til mobning og chikane på arbejdspladsen. Fælles retningslinjer har en positiv påvirkning på arbejdsmiljøet.

Arbejdsmiljø

Skrevet 2 sep 2024
30 procent af ansatte i transportbranchen har været udsat for chikane. Allerværst ser det ud for de unge kvinder, der søger ind i faget.

Nyt fra 3F Transport

Skrevet 29 aug 2024
Reglerne må ændres igen, så arbejdsgivers regning aldrig kan ende hos chaufføren, slår skatteministeren fast i et brev til blandt andre 3F. Chaufførerne behøver derfor ikke længere at være bekymrede.

Hold dig opdateret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge os på sociale medier